Bil og udstyr Oplevelser Natur Rejsetips Links Billedgalleri Hvem er jeg Start

Oplevelser.

Floder skal forceres

Camping Askja

"Vejen" til Askja

Det er en helt speciel og spændende oplevelse at køre ad fjeldruterne i højlandet  i Island. Der er ingen veje kun nogle sten- og klippefyldte spor - jeepspor kaldes de og man skal igennem floder uden broer.  

 

 

Min tur i sommeren 2002 varede i 14 dage og startede i Seydisfjödur.. Her ankommer færgen fra Færøerne.

 

 

Herfra gik turen til Mývatn i den nordøstlige del. Videre vestpå via Akureyri til Svinavatn,  hvor Kjölurruten starter. Ad Kjölur til Gullfoss. Derfra til Reykjavik hos mine Islandske venner. Fra Reykjavik til Hella og ind på Sprengisandurruten. Ad Sprengisandur til Akureyri. Derefter til Dettifoss over Húsavik og tilbage til Mývatn.

 

 

I sommeren 2006 tog jeg sammen med min kæreste nogenlunde den samme tur igen i 14 dage dog med udvidelse til Askja, en meget barsk sted og til Husavik på hvalsafari.

 

 

I sommeren 2009 var vi igen i Island efter 3 dages ophold på Fæeøerne. Denne gang i Island i 3 uger. Vi så flere af de "gamle" steder men denne gang var vi i vestfjordene og på Heimaey. Desuden kørte vi ad Islands efter min opfattelse mest barske fjeldrute F910 fra  Nyidalur på F26 (Sprengisandur) til Askja ca. 120 km, det tog 6 timer at komme igennem.

 

 

I sommeren 2002 boede jeg på hoteller. Kostskolerne i Island bruges om sommeren som hotel. Da der er mange turister om sommeren er det svært at få hotelværelse, hvis man ikke har bestilt på forhånd. Det betyder at den rute man har valgt ikke så nemt kan ændres.

 

 

I 2006 og 2009 boede vi i telt på taget af bilen, det er ment at slå op alle steder da man ikke skal sætte pløkke i jorden, som nogle steder kun er lavaaske. Samtidig giver det en stor frihed til at ændre ruter da man kun skal finde en campingplads eller et egnet sted hvor bilen kan stå.

 

 

Man skal igennem floder uden broer så man skal finde sporet på den anden side. Det er ikke altid lige til at se, så man må vade gennem floden for at finde sporet. Her gik i gennem floden et langt stykke før at man kunne komme på land igen.

 

 

 

Kort over Island

Mývatn er et meget smukt område med et stort fugleliv og et helt specielt geologisk særpræg.

Kjölur ruten på 165 km. er den letteste af ruterne tværs over øen. Det er en gammel heste- og fårerute . I dag følger ruten i store træk den gamle fåresti.

Sprengisandur ruten på 200 km. er en kold stenørken. Det er et barskt og gold spor med mange floder, som man skal igennem.

Austerleid(F910) ruten er på ca, 120 km. Det er rute med mange lavaformationer, voldsomme klippepartier, floder og meget sand

Dettifoss vandfaldet er Europas største vandfald. Faldet er 45 meter og vandgennemstrømningen er på op til 1500 m3 vand i sek.

Vestfjordene er et meget specielt område med meget dårlige veje og meget lange afstande fordi man følge fjordene hele vejen fordi der er meget veje der går på tværs.

Til Top     Til start side