Bil og udstyr Oplevelser Natur Rejsetips Links Billedgalleri Hvem er jeg Start

Mývatn:

Turen rundt om Mývatn (myggesøen) er en stor oplevelse. Det kolossale fugleliv er betagende.  Søen er kun 2-4 meter dyb og det giver en rig produktion af plankton, samt usædvanligt gode livsbetingelser for insektlarver, fisk og fugle. Det er i øvrigt et af verdens bedste yngleområder for ænder.

Et af de mest beskyttede og afslappende steder ved søen er et skovklædt forbjerg - Höfdi - Der er en meget speciel atmosfære over stedet. Der er mange stier og store klippestykker  hvor man kan slå sig ned og nyde sin frokost.

Vider fremme ligger en enorm 2000 år gammel mark af forvredne vulkanske søjler. De er op til 20 meter høje. Man vandrer i et sælsomt landskab bestående af buer, grotter og naturskabte tunneller. Den mest kendte er klippeformationen Kirkjan (kirken).

Lidt senere støder man på et stort krater -  Hverfell. Det blev dannet ved et vulkanudbrud for 2500 år siden. Der findes en sti som fører op til kraterkanten. Herfra kan man se ud over det 1000 meter brede krater. Nede i krateret har nogle vandrere lagt hvide sten i mønstre.

Kort over Mývatn

Mývatn

Kirkjan

Hverfell

Til Top        Til oplevelser    Til start side